Ons werk

Handicap International verzorgt de slachtoffers van explosieve wapens, licht de bevolking in over de gevaren van achtergebleven, niet-ontplofte explosieven en maakt deze onschadelijk. Onze organisatie roept ook staten en de internationale gemeenschap op om het gebruik van explosieve wapens in woongebieden te stoppen.

Teken onze petitie!

Samen met jou hebben 390.498 mensen de petitie getekend.

Revalidatie

Kinesisten van Handicap International helpen gewonden hun beweeglijkheid en autonomie terugwinnen met revalidatieoefeningen. Voor mensen die een amputatie ondergingen, zijn deze oefeningen een noodzakelijke voorbereiding op een prothese.
Onze psychologen en sociaal werkers werken aan de mentale kracht van oorlogsslachtoffers om trauma’s te verwerken en de draad van het leven terug op te pikken.

Sensibilisering

Om ongevallen te vermijden, organiseren onze sensibiliseringsteams infosessies over explosieve oorlogsresten in zwaar getroffen gebieden. Ze maken kinderen en volwassenen bewust van de gevaren, leren hen aan hoe ze deze voorwerpen kunnen herkennen en wat ze moeten doen als ze er een vinden.

Ontmijning

Ontmijningsteams van Handicap International sporen achtergelaten explosieven op, brengen ze in kaart en bakenen gevaarlijke zones af. De explosieven – mijnen, explosieve oorlogsresten, kleine en lichte wapens – worden vervolgens onschadelijk gemaakt, zodat ze geen onschuldige burgers meer zouden doden of verwonden.

Advocacy

Handicap International probeert beleidsmakers ertoe aan te zetten om niet langer explosieve wapens te gebruiken in woongebieden. Onze organisatie is stichtend lid van INEW, een internationaal netwerk dat verschillende organisaties hiertoe verenigt. Ook met de petitie ‘Stop bommen op burgers!’ willen we politieke actoren oproepen om het bombarderen van burgers te stoppen.